Skip to content

09 398 40 19 (vanaf 14u)

0468 50 84 63

info@uw-kine.be

Sint-Andriessteenweg 35, 9620 Zottegem

Expert in Dry-needling en Myofasciale Therapie

Een myofasciaal therapeut is gespecialiseerd in het opsporen van dysfuncties specifiek in het spiersysteem en zijn omringende fascia. We identificeren de specifieke spieren/spiergroepen die betrokken zijn in de lokalisatie van jouw pijnklacht: deze kunnen in de pijnzone zelf liggen maar ook vaak op afstand van deze zone.

Contacteer Koen
Physiotherapist doing a dry puncture

Voordelen van Myofasciale Therapie

Een vaak aangewende techniek binnen de myofasciale denkwijze is de dry-needling techniek. Een mits de juiste voorzorgen compleet veilige techniek. De huid wordt ontsmet en de therapeut brengt een steriele naald in het zogenaamde triggerpoint, zonder injectie van enige substantie. Dit leidt tot een zogenaamde ‘local twitch respons’ (korte spiersamentrekking) en/of uitlokking van de herkenbare pijnklacht. Daarop volgt een ontspanning van het spierpunt, grotere doorbloeding en verbeterd functioneren van de spier met een grotere bewegingsvrijheid en verminderde pijn als doel. Zowel lokale spierpijn als pijn die uitstraalt naar een andere regio kan zo worden behandeld.

Andere technieken

Naast deze specifieke techniek wordt ook nog gewerkt met drukpunttechnieken (ischemische compressie, fasciale manipulatie), stretchings en elastische taping (kinesio). Ook hier speelt educatie een rol in het aanleren van de juiste spieractivatie en bewegingspatronen om het goede resultaat te bestendigen.

Who said you can’t be fixed?!